Bloggen als bedrijf

Waarom het belangrijk is om als bedrijf te bloggen

Regelmatig bloggen levert je als bedrijf veel op. En misschien wel meer dan je nu denkt. Want wist je dat het ook enorme voordelen op kan leveren voor je vindbaarheid (SEO)? Dat kan er zelfs voor zorgen dat die nieuwe klant je nu ineens wel kan vinden bij een zoektocht op Google. Nog niet overtuigd? Ik vertel je in dit artikel waarom het zo belangrijk is om zakelijk te bloggen!

Trek meer bezoekers naar je website

Regelmatig nieuwe content plaatsen op je website is belangrijk. Google indexeert bij een zoektocht razendsnel alle resultaten en rangschikt deze op basis van allerlei factoren. Er wordt daarbij ook gekeken naar relevante actuele teksten. Regelmatig nieuwe teksten plaatsen gaat je dan ook helpen om beter gevonden te worden. Bovendien geeft het je de kans om extra aandacht te besteden aan onderwerpen waarop je beter gevonden wilt worden.

Profileer je als expert

Bloggen is bij uitstek de kans om je als expert te profileren. Door middel van het schrijven van inhoudelijke artikelen laat je zien waar je kennis van hebt en dat je ook bereid bent deze kennis te delen. Fijn voor je (potentiële) klanten.

expert blog

Spring in op de actualiteit

Een blogsectie op je website is ook heel geschikt om actuele artikelen te delen. Dat kunnen nieuwsgerelateerde zaken zijn, of bijvoorbeeld opiniestukken die hierop aansluiten. En natuurlijk deel je hier ook je eigen bedrijfsnieuwtjes. Je kunt een mooie introductie doen van de voordelen van je nieuwe product of dienst.

Onderscheid je van je concurrenten

Zakelijk bloggen geeft je de kans om je van de concurrentie te onderscheiden. Laat zien waar jij specialist in bent, deel je kennis en ervaring in blogartikelen en zorg ervoor dat deze SEO vriendelijk geschreven zijn. Als jij het niet doet, dan doet een concurrent het namelijk wel. Het loont om een zoekwoordenonderzoek te doen, hiermee ontdek je hoe jij scoort op bepaalde keywords en waar nog kansen liggen.

SEO onderscheid concurrent

Deel je artikelen op social media

Geschreven blogartikelen zijn geschikt om te delen op social media zoals Facebook en LinkedIn. Door je blogs hier te delen krijg je meer aandacht voor je bedrijf en trek je meer bezoekers naar je website. Het geeft je daarnaast de kans om direct met je doelgroep over een bepaald onderwerp in contact te komen. Op LinkedIn is het heel gebruikelijk om relevante artikelen te delen en de interactie aan te gaan.

Verhoog je omzet met een goede SEO strategie

Nu we toch bezig zijn, is het verstandig je SEO strategie eens onder de loep te nemen. Je potentiële klanten moeten je online goed kunnen vinden. Daarvoor ontwikkel je een gerichte SEO-strategie, die verder gaat dan alleen regelmatig blogartikelen plaatsen. Ben je hier als bedrijf nog niet mee bezig? Dat is echt een gemiste kans. Ga hier zelf mee aan de slag, zet je marketeer aan het werk of huur een specialist in.

Schrijf sterke blogartikelen

Schrijf inhoudelijk sterke blogartikelen, maak hiervoor een planning en zorg ervoor dat ze SEO vriendelijk geschreven zijn. Heb je zelf geen tijd, is het schrijven van teksten niet je sterkste kant of heb je geen idee waarover je moet bloggen? Schakel dan een specialist in om dit voor je te doen. Kun jij je weer concentreren op het binnenhalen van die nieuwe klanten!

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *